Gratinert torsk

Enkel og deilig fiskegryte med gratinert ost, tomat og pureeløk.
enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
200 g gulost
1 båt hvitløk
2 stk tomat
1 stk purre
800 g torskefilet
1 ss smør
1 ts salt
½ ts pepper
1 ½ dl matfløte

Fremgangsmåte

  1. Riv ost, finhakk hvitløk, del tomatene i skiver og skjær purre i skiver.
  2. Skjær fiskefiletene i fire store stykker og legg dem i en smurt ildfast form. 
  3. Dryss over salt, pepper og finhakket hvitløk. Legg på tomater og purre, og hell deretter over matfløten. Topp med ost.
  4. Stek retten midt i stekeovnen på 200°C i 30-35 minutter.
  5. Servér med kokte poteter eller kokt ris til.
Kokkens tips

Velg den gulosten du liker best. Alt fra vanlig gulost til vellagrede varianter passer fint.