Laksepaté

Skal du arrangere fest og planlegger å ha koldtbord, kan vi anbefale denne patéen. Tilberedes dagen før og taes så fram på festdagen. Anrett på et serveringsfat, gjerne med litt salat i midten, slik at gjestene også kan "spise" med øynene.

Rekewrap Sprø wraps med reker
vanskelig
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

8
600 g laksefilet
2 ½ ts salt
3 stk egg
3 dl kremfløte
2 dl melk
½ krm kajennepepper
2 ss potetmel
1 pk crabsticks
1 pk dypfryst spinat , eller vårløk

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 175 °C.
  2. Skjær laksefileten opp i mindre biter og legg dem i en foodprosessor sammen med salt. Kjør til laksen er grovdelt.
  3. Ha i egg, fløte, melk, kajennepepper og potetmel, og kjør til en glatt farse.
  4. Legg halvparten av farsen i en smurt brødform, legg på biter av crabsticks og tint spinat, og fyll resten av laksefarsen over.
  5. Dekk formen med aluminiumfolie og stek patéen i vannbad i stekeovnen til den kjennes fast, ca 1 - 1 ½ time. La patéen avkjøles i formen.
  6. Oppbevares i kjøleskap til neste dag, skjæres i skiver og anrettes på serveringsfat.