Ost- og røkelakstartar

En flott og smakfull forrett av røkelaks og ridderost med rømmedressing. Enkel å lage og gjestene blir garantert imponert.

Ostekrem til røkelaks Rekerand
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
Røkelakstartar:
100 g ridderost
300 g røkelaks
½ dl frisk basilikum
2 g frisk kjørvel
1 g frisk estragon
25 g sukker
1 dl hvitvinseddik
Rømmedressing:
½ dl seterrømme
1 ss frisk gressløk , finhakket
sukker, salt, pepper og sitronsaft etter smak

Fremgangsmåte

  1. Kutt røkelaks og ridderost i små terninger.
  2. Smelt sukkeret til karamell, kok ut med eddik og bland det med laks og ost. 
  3. Visp rømmen til passe tykkelse og bland den med gressløk.
  4. Smak til med sitron, sukker, salt og pepper.
  5. Server tartaren på tallerken med frisk salat, dressing og litt ristet brød.