Torskegryte

Hverdagsmiddag skal helst gå raskt og være smakfullt og næringsrik. Denne deilige fiskeretten er enkel å lage og smaker utrolig godt.

Fiskepudding med karrisaus Rød fiskesuppe
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
2 ss smør
1 stk purre
3 dl matfløte
2 ts karri
800 g torskefilet
1 ts salt
½ ts pepper
2 stk egg
2 stk tomat
2 ss tørket gressløk

Fremgangsmåte

  1. Del purren i skiver. Smelt smør i en stekepanne og la purren surre seg blank før matfløten slås på og karri røres inn.
  2. Hardkok egg, og del det i biter. Finhakk tomat og snitt gressløk. 
  3. Del torsk i terninger og legg fisketerningene forsiktig oppi fløten. Slå ned varmen og la det småputre i omlag 10 minutter. Ikke rør i gryten, da fliser fisken seg! Smak til med salt og pepper.
  4. Hardkok egg, finhakk tomater og finsnitt gressløk. Dryss over egg, tomat og gressløk rett før servering. Serveres fiskeretten med kokte poteter.
Kokkens tips

Visste du at hvit fisk og meieriprodukter er de største kildene til jod i kostholdet vårt? Jod er blant annet viktig for stoffskiftet vårt og for utviklingen av hjernen hos små barn.