Enkel kjøttgryte

En smakfull, men mild kjøttgryte som passer utmerket til søndagsmiddagen.

Gratinert makaroni
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
700 g benfritt grytekjøtt av kalv eller storfe
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss smør
5 dl vann
1 stk kjøttbuljongterning
1 stk løk
2 stk gulrot
2 stk stilkselleri (stangselleri)
1 ss tomatpuré
1 båt hvitløk
1 ss tørket timian
1 stk laurbærblad
3 ss vann
1 ss maisstivelse (maizena)
1 beger lett crème fraîche

Fremgangsmåte

  1. Skjær kjøttet i terninger (ca. 4 x 4 cm) og gni inn med salt og pepper.
  2. Brun kjøttet i små porsjoner i smør ved middels varme.
  3. Ha kjøttet i en gryte og tilsett vann og kjøtt-buljong.
  4. Grønnsakene renses og kuttes i skiver. Tilsett grønnsakene sammen med tomatpuré, hvitløk og krydder.
  5. Kok opp og skru ned varmen og la det trekke til kjøttet er mørt etter 45 minutter–1 time.
  6. Lag en jevning med kaldt vann og maisenna-mel og rør det inn i gryten under omrøring. La det småkoke i ca. 5 minutter før du rører inn crème fraîche før servering.
  7. Servér gryten med ris og kokte grønnsaker.