Sprø kyllingfilét (Mumsepinner)

Kyllingfilet med tropisk vri - til barneselskap eller noe godt til kvelds.

Couscous med kylling Sjørøverspyd
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
4 stk kyllingfilet
2 stk egg
2 ss melk
½ ts salt
3 skive brød
2 ss olje
2 ss smør
Salsa:
3 stk tomat
½ stk slangeagurk
1 boks hermetiske maiskorn, liten boks
1 ss frisk kruspersille
Yoghurtdipp:
2 dl matyoghurt eller yoghurt naturell
2 ss chilisaus
4 ss gulost

Fremgangsmåte

  1. Skjær kyllingfileten på langs, i fingertykke strimler.
  2. Visp sammen egg, melk og salt i en dyp tallerken.
  3. Riv brødskivene på et rivjern eller i en foodprosessor. Bland brødraspet med revet hvit ost.
  4. Dypp kyllingstrimlene først i eggeblandingen og deretter i brødblandingen.
  5. Varm olje og smør i en stekepanne, legg kyllingstrimlene i og la dem steke i 5-6 minutter, til de er jevnt brune og gjennomstekte.

    Salsa:

  6. Finhakk persille, tomat og agurk.
  7. Lag salsa ved å blande tomat, agurk, mais og kruspersille.

    Yoghurtdipp:

  8. Lag en god yoghurtdipp ved å bland yoghurt med chilisaus.