Elgkarbonade

Elgkarbonader er nydelig mat som funker både hjemme og ute på tur.
Reinsdyrfilet med rødløkskompott Taco pita
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

300 g kvernet elgkjøtt
1 ts salt
½ ts pepper
1 ss einebær
2 ss finhakket rødløk
1 dl kvarg naturell (f.eks Kesam)
50 g smør
50 g aubergine
50 g traktkantarell
50 g soltørkede tomater
50 g persillerot
50 g aspargesbønner
4 skive brød
100 g tyttebærsyltetøy
100 g cottage cheese

Fremgangsmåte

  1. Bland kjøttdeig, salt, pepper, einebær, løk og kvarg. Form til store burgere.
  2. Stek dem i smør i teflonpanne i ca 4 min på hver side. La de steke videre i en ildfast form i stekovnen i 10 min på 180 °C.
  3. Skjær aubergine, traktkantarell, soltørka tomater, persillerot og aspargesbønner i passe biter. Stek de så i panne i 4 min.
  4. Skjær 4 grove brødblingser. Legg den ene under burgeren og den andre på toppen av burgeren. Bland tyttebærsyltetøy og cottage cheese sammen, legg det på burgeren og server.