Kalvesnadder

lett
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
800 g entrecôte av kalv eller storfe
½ ts salt
¼ ts pepper
2 ss meierismør til steking
madeirasjy:
2 stk sjalottløk
2 ss meierismør
2 dl madeira
8 dl kalvekraft
jevning av madeira og maisennamel

Fremgangsmåte

Tilbehør:Morkler eller skogsopp1 dl kremfløteGrønnsaker etter sesongSmørstekte skiver av mandelpoteter

 

Krydre kjøttet med salt og pepper og brun det i meierismør i pannen. Legg på lokk og la kjøttet trekke ved svak varme til det er ferdig.

Øs over pannesmøret de siste 5 minuttene så blir smaken ekstra god. Når kjøttet er ferdigstekt, skal det hvile noen minutter før det skjæres i. Da vil kjøttsaften fordele seg i hele kjøttstykket.

Fres hakket sjalottløk i meierismør og tilsett madeira. La blandingen koke inn til bare ca. 1 ss. Tilsett litt kraft og kok opp. Kjør dette i foodprocessor slik at sausen blir jevn. Hell tilbake i kjelen og tilsett resten av kraften. Kok opp og skum av. La sausen koke inn til ca. 6 dl.

Hvis sausen er for tynn, kan den jevnes med litt maisennamel rørt ut i litt kaldt madeiravin. Smak sausen til med salt og pepper.

Server kjøttet delt opp på store tallerkner. Legg på fløtekokt sopp, grønnsaker og potetskiver som "tårn". Drypp på litt madeirasaus og fløtekraft fra morklene. Server resten av sausen ved siden av.