Pølsehorn

Pølser passer til mye. Disse er innbakte, og passer bra som en hyggelig liten rett for store og små.

Kalvesnadder
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 24 stk
50 g meierismør
5 dl melk (lett- eller ekstra lett melk)
50 g gjær
1 ts salt
2 dl sammalt hvete, fin eller grov
1 l hvetemel
Fyll:
100 g løk
24 skive gulost
24 stk grillpølse
sammenvispet egg og revet ost

Fremgangsmåte

  1. Skrell, kutt opp og stek løken.
  2. Smuldre gjæren i en bakebolle. Smelt smør, tilsett melk og varm til 37 °C. Hell litt av væsken over gjæren og rør til den er oppløst.
  3. Tilsett resten av væsken, salt, sammalt hvete og det meste av hvetemelet. Arbeid deigen smidig med maskin eller for hånd til deigen slipper bakebollen.
  4. Dryss på litt mel, dekk til med plast og etterhev i ca. 30 minutter. Del deigen i 3 deler og kjevle hver leiv ut til en sirkel. Skjær ut i 8 trekanter.

    Fyll:

  5. Legg en osteskive på hver og dryss over stekt løk. Tilsett gjerne ketchup og sennep og legg på en pølse før du ruller sammen trekantene til horn. Etterhev ca. 20 minutter.
  6. Pensle med egg eller melk og stek de fylte hornene i ovnen på 225 °C i ca. 15 minutter.
Kokkens tips

Du kan også steke pølsene på grillen. Start på indirekte varme. Gi pølsene nok tid til å bli gjennomvarme. Flytt pølsene etter hvert over til direkte varme hvis du ønsker å gi dem mer farge og grillstriper.