Reinsdyrfilet med rødløkskompott

Enten du nå er på hytta eller hjemme, så passer det sikkert supert med en reinsdyrfilet med gode grønnsaker.
Enkel burger med tzatziki Elgkarbonade
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

300 g ytrefilet av reinsdyr
Rødløkskompott;
50 g sukker
2 ss olivenolje
2 ts balsamicoeddik
70 g smør
1 stk rødløk
50 g skogsopp
8 stk aspargesbønner
10 stk mandelpotet

Fremgangsmåte

Stek reinsdyrfileten litt på begge sider (2 min), la den hvile før du setter den i varm ovn på 200 °C i 8-10 min.

Lag en rødløkskompott på følgende måte;smelt sukkeret i en stekepanne til det blir karamell, tilsett olje, balsamico og smør.

Skjær rødløken i båter og la det surre seg i pannen, legg opp i soppen og tilslutt asparges.

Skjær Reinsdyrfileten i passe skiver, legg rødløkskompotten på tallerken og dander reinsdyrfileten på toppen slik som på tallerken.

Damp mandelpoteter i 10-15 minutter og server de ved siden av.