Fylte pannekaker med linser og bacon

Pannekaker trenger ikke å være søte. Disse er fylt med linser og bacon og er perfekt til middag.
Risengrynsgrøt Blinis
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
1 porsjon gir 12 stk
Pannekaker:
1 ½ dl sammalt hvete, fin
1 ½ dl hvetemel
½ ts salt
5 dl lettmelk (0,5 eller 0,7 % fett)
4 stk egg
1 ss smør
Fyll:
150 g grønne linser
1 l vann
2 ts salt
300 g bacon , i terninger
1 stk løk
2 ss smør
1 stk rød paprika
1 boks hakkede hermetiske tomater
1 boks hermetiske maiskorn, liten boks
salt og pepper
3 dl crème fraîche orginal, 35 %

Fremgangsmåte

Pannekaker:

  1. Bland mel og salt. Tilsett omlag halvparten av melken, og rør godt til en tykk og klumpfri røre.
  2. Tilsett resten av melken og visp inn eggene. La røren svelle i ca. 30 minutter.
  3. Steking: Smelt litt smør i en god og varm stekepanne. Hell i en øse med pannekakerøre og vend på pannen, slik at røren legger seg i et jevnt lag. Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden. 

    Fyll: 

  4. Skyll linsene godt i kaldt rennende vann. Kok opp vann, salt og linser i en kjele og la de småkoke under lokk i ca 15 minutter eller til de er møre. Hell linsene i en sikt og la de renne av.
  5. Rens løken og finhakk den.
  6. Ha ½ ss smør i en stor stekepanne og sprøstek baconet over sterk varme. Reduser varmen og tilsett finhakket løk. La det surre med baconet under omrøring til løken er blank og mør.
  7. Rens og kutt paprikaen i tynne strimler. Tilsett den i stekepannen sammen med hermetisk tomat, mais (hell av vannet først) og kokte linser. La det hele småkoke i noen minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper.
  8. Fordel fyllet midt på 8–10 pannekaker. Rull dem sammen og legg dem i en ildfast form.
  9. Fordel crème fraîche over pannekakene og stek dem midt i ovnen ved 200 ºC i ca 15 minutter.
  10. Server pannekakene med en grønn salat og crème fraîche eller rømme.