Pannekaker med vri

En litt sunnere og mer mettende variant! Bytt ut sukker og syltetøy med ost og kjøttpålegg så blir det mer middagspreg.

Pannekaker på tur Potetstappe med hvitløk
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
8 stk pannekake
200 g kokt skinke
½ stk purre
1 ½ dl lettrømme
150 g revet gulost

Fremgangsmåte

  1. Skjær skinken i strimler og purren i tynne ringer.
  2. Bland kjøtt, purre og rømme med halvparten av osten. Fordel blandingen på pannekakene og rull sammen.
  3. Legg dem i en smurt, ildfast form, og strø resten av osten over. 
  4. Gratiner pannekakene i stekeovnen på 225 °C i 5-10 minutter til osten er gyllen.
  5. Server de gratinerte pannekakene med en frisk salat.  

Kokkens tips

Pannekaker kan fylles med grønnsaker, karbonadedeig, blåbærsyltetøy etc. - bare fantasien setter grenser! Lag mye røre og frys ned på melkekartonger – vips, så er røren klar neste gang du får lyst på pannekaker!