Vafler for liten og stor

Vaflene stammer fra Holland, og kom til Norge først på 1700 tallet. Ferske vafler med syltetøy og rømme er vel noe av det beste som fins mener mange - så hva med å prøve et vaffeltårn?

Sportsgrøt Soll
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 12 stk
½ dl havregryn
1 dl grovbakstmel
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
2 dl hvetemel
½ dl smør
3 dl sjokolademelk eller vanlig melk
3 stk egg
Fyll:
2 dl yoghurt med skogsbær
2 dl yoghurt med vanilje
100 g jordbær
100 g blåbær
100 g bjørnebær
100 g rips
100 g nektarin

Fremgangsmåte

  1. Ha alle tørrvarene i en bakebolle.
  2. Smelt smøret. 
  3. Tilsett smør, sjokolademelk og egg og rør alle ingrediensene sammen til en glatt røre med en visp.
  4. La den svelle i 15-20 minutter.
  5. Stek alle vaflene.
  6. Legg vaflene lagvis med yoghurt og bær for å bygge ett mesterverk av ett vaffeltårn.