Pannekakeomelett

Hvorfor ikke lage en utvidet omelett med både kjøttdeig og grønnsaker? Vips så har du en rask og enkel middag.

Pai med cottage cheese Eggesalat
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
Pannekake/omelett:
400 g kjøttdeig av svin
1 stk stor løk
2 ss smør
2 stk egg
2 dl melk
2 ss hvetemel
1 ts salt
nykvernet pepper
Fyll:
250 g nykål, sommerkål
250 g gulrot
100 g vårløk
½ ts salt
½ dl vann
50 g smør
2 stilk bladpersille

Fremgangsmåte

  1. Brun kjøttdeigen og hakket løk sammen i smør på god varme.
  2. Fordel kjøttdeig og løk jevnt utover pannen og slå ned varmen.
  3. Visp sammen egg, melk, hvetemel, salt og litt nykvernet pepper. Hell blandingen over kjøttdeigen.
  4. La det hele steke ved svak varme under lokk til pannekakeomeletten har stivnet.
  5. Mens pannekakeomeletten stivner kokes vannet opp i en kjele tilsatt smør og salt. Tilsett finsnittet nykål, revet gulrot og vårløk i tynne ringer når vannet koker.
  6. Damp grønnsakene møre ved svak varme under lokk i ca 5 minutter. Rør av og til. Sil av vannet og fordel grønnsakene oppå pannekakeomeletten.
  7. Pynt med hakket persille og server med tzatziki.