Vakre vaktelegg

Vaktelegg har en fin og fyldig smak og kan fint erstatte vanlig hønseegg i en del retter. De er bare 1/5 så store som vanlige egg og størrelsen gjør at de gjerne blir brukt i små gourmetretter som f eks denne.

Torsdagsomelett Fredagsomelett i ovnen
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
8 stk vaktel egg (eller 2 hønseegg)
2 dl kremfløte
2 ss pepperrot på tube
50 g kaviar
2 ss frisk gressløk

Fremgangsmåte

  1. Legg vakteleggene i kaldt vann og kok opp. La de koke i 2 minutter før du skylder de i kaldt vann. Skrell eggene (plummen skal helst være flytende).
  2. Visp fløten til luftig krem og vend forsiktig inn revet pepperrot.
  3. Fordel kremen i 4 glass, ha 2 egg per glass. Oppbevares kjølig til servering.
  4. Legg 1 ts kaviar og litt finhakket gressløk på toppen før servering.