Appelsin- og hvitløksmarinert ost

Tapa betyr "lokk" på spansk. Hvorfor man har brukt dette ordet for de spanske smårettene er omdiskutert, men mange mener det kommer av at de små tallerkenene med mat ble plassert på toppen av glass for å forhindre fluer i drikken. Marinert ost er en av de populære tapasene.

Lun ridderost med fiken
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

1
100 g gulost (f. eks Jarlsberg, edamer eller sveitser)
50 g valnøttkjerner
3 båt hvitløk
1 stk appelsin , revet skall
2 ss frisk timian
¼ ts salt
¼ ts kajennepepper
2 dl olivenolje
1 ts vineddik (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

  1. Skjær ost i terninger.
  2. Legg ost, valnøtter, hvitløk, appelsinskall, timian og krydder lagvis i en krukke eller glass.
  3. Hell over olje og la osten stå og trekke på et kjølig sted i minst 1 døgn.
  4. Smak gjerne til med litt eddik hvis det er ønskelig.