Bakt potet

Bakte poteter smaker godt som tilbehør, men er også deilig som fredagskos. Lag mye godt tilbehør, slik som mais, reker, skinke, ost, bacon, kylling, og fyll den med kryddersmør og rømme.

Wraps med ost og grønt Sitrusmarinert ostetapas
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

2
2 stk store bakepotet
4 ss lettrømme , kremost eller hvitløkssmør
1 ss maiskorn
2 ss pesto
50 g revet hvitost

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 °C, fyr opp grillen eller tenn bålet. 
  2. Bruk en gaffel å prikk mange små hull i poteten, før du pakker de inn i smurt aluminiumsfolie, gjerne dobbelt slik at potetene ikke skal bli brent.
  3. Stek potetene enten midt i stekeovnen, eller la de ligge godt nede i glørne på bålet/grillen i ca. 60 minutter. Poteten er ferdig når den gir lett etter når du trykker på den. 
  4. Skjær et snitt i toppen av poteten og klem på midten. Da vil poteten åpne seg. 
  5. Fyll dem med det du ønsker, du finner et forslag i ingredienslisten, men du kan jo lage din egen favoritt!