Gratinerte poteter

Gratinerte poteter er et deilig tilbehør til en rekke retter. Potetene smaker ekstra godt med sin fløtesaus og den deilige osten på toppen.  

Poteter og squash med ost og urter Ost med syltet søtpotet
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
1 kg potet
3 stk egg
3 dl matfløte
1 dl frisk kruspersille , purre, gressløk e.l.
2 båt hvitløk
1 ss meierismør
salt, pepper og litt kajennepepper
150 g revet gulost

Fremgangsmåte

  1. Vask og skrell potetene, del dem i skiver.
  2. Visp sammen egg, fløte, urter, presset hvitløk, salt og pepper.
  3. Legg potetene i en stor ildfast form, hell blandingen over og topp formen med revet ost.
  4. Stek retten i ovnen ved 200 °C i ca. 1 1/2 time.
  5. La den hvile i 10 minutter og server den til kjøtt eller fisk.