Gratinerte poteter

Gratinerte poteter er deilig til både kjøtt og fisk.
Poteter og squash med ost og urter Ost med syltet søtpotet
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
1 kg potet
3 stk egg
3 dl matfløte
1 dl frisk kruspersille , purre, gressløk e.l.
2 båt hvitløk
1 ss meierismør
salt, pepper og litt kajennepepper
150 g revet gulost

Fremgangsmåte

  1. Vask og skrell potetene, del dem i skiver.
  2. Visp sammen egg, fløte, urter, presset hvitløk, salt og pepper.
  3. Legg potetene i en stor ildfast form, hell blandingen over og topp formen med revet ost.
  4. Stek retten i ovnen ved 200 °C i ca. 1 1/2 time.
  5. La den hvile i 10 minutter og server den til kjøtt eller fisk.