Lun ridderost med fiken

En spennende forrett signert Terje Ness (Bocuse d'Or 1999) som tidligere drev restaurant ORO.

Appelsin- og hvitløksmarinert ost Gratinert potetsalat med mozzarella
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
1 ½ dl balsamicoeddik
2 stk frisk fiken
50 g valnøttkjerner
50 g sukker
¼ ts salt
¼ ts pepper
blandet salat og valnøttolje
4 skive ridderost

Fremgangsmåte

  1. Kok inn balsamicoeddik med sukker.
  2. Tilsett ferske fiken i båter og valnøtter.
  3. Bland salaten med valnøttolje og litt salt og pepper.
  4. Fordel balsamicosausen på tallerkener og legg på en god skive ridderost på hver. Legg osten litt under grillen noen sekunder til den begynner å "mykne". Server retten straks med salat, fiken, valnøttolje og valnøtter.