Ostesufflé med grønnsaker

Nydelig rett som passer bra til helgekosen.
Osteform med grønnsaker Poteter og squash med ost og urter
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
3 stk purre
400 g brokkoli
2 ss meierismør
3 dl melk
4 ss hvetemel
1 ts salt
5 stk egg
250 g revet gulost
3 ss revet gulost

Fremgangsmåte

Kokkens tips

Bruk en suffléform på ca 1 ½ - 2 l til en sufflé på 4-6 porsjoner.

  1. Sett stekeovnen på 175 °C.
  2. Rens og del purre og brokkoli i biter.
  3. Kok grønnsakene knapt møre (ca 5 minutter) i lettsaltet vann. Hell fra vannet og legg grønnsakene i bunnen av en smurt ildfast form eller suffléform.
  4. Bland melk og mel i kjelen og rør til det koker. Rør inn ost og salt og skru av varmen.
  5. Skill eggene og bland eggeplommene godt med ostesausen.
  6. Visp eggehvitene stive og fold dem forsiktig inn i røren.
  7. Hell ostesausen over grønnsakene og dryss litt ekstra ost på toppen.
  8. Stek suffléen nederst i ovnen i ca 60 minutter. Server den straks den tas ut av ovnen.
  9. Godt brød smaker ved siden av.
Kokkens tips

Ostesuffleen faller fort sammen, så den bør serveres straks den er tatt ut av ovnen. Det er bedre at gjestene venter på suffleen, enn at suffleen venter på gjestene.