Sitrusmarinert ostetapas

Tapas er en trend som har festes seg godt hos oss solhungrige nordmenn. Med minner om sol, sangria og Spania er det herlig å kunne by på deilige småretter i festlige lag. Sitrusmarinert ostetapes vil garantert bli fulgt av velbehag.

Bakt potet Ostemillefeuilles
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

10
3 stk rød paprika
2 stk sitron
400 g edamer
1 dl olivenolje
½ dl appelsinjuice
2 dl grønne oliven
2 dl sorte oliven
1 båt hvitløk (kan sløyfes)
1 dl friske urter (f.eks rosmarin, basilikum, timian)

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 250 °C.
  2. Del paprikaen i to og fjern frøhuset.
  3. Gni olje på hver paprika og legg dem på et stekebrett med skinnsiden opp.
  4. Bak dem i ovnen i 10–15 minutter, til skinnet begynner å boble. Avkjøles litt før skallet fjernes.
  5. Del paprikaen i grove biter.
  6. Vask sitronene i lunket vann og skjær av det ytterste skallet med en skarp kniv eller potetskreller. Strimle skallet.
  7. Skjær osten i terninger, 2 x 2 cm.
  8. Grovhakk urtene.
  9. Bland olje og appelsinjuice til en marinade.
  10. Bland til slutt ost, oliven, paprika, sitronskall og urter.
  11. Retten kan med fordel lages et par timer før servering slik at alle smakene får blandet seg. Server den i små tapasskåler, kopper eller lignende.