Asparges i fløtesaus

Asparges er vårens og sommerens deiligste grønnsak. Prøv den på grillen eller i stekeovnen. 

Fylt paprika
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
1 bunt frisk grønn asparges
1 dl pinjekjerner
3 dl kremfløte eller matfløte
3 ss finhakket frisk timian , evt oregano eller basilikum
nykvernet salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Kutt av ca 2 cm av den nederste delen av stilken på aspargesen eller ta tak i stilkenden omtrent midt på aspargesen og bøy den til den seige enden knekker. Skrell så den nederste delen av stilken.
  2. Rist pinjekjernene ved middels varme i en stekepanne til de er gylne.
  3. Legg aspargesen i en ildfast form og hell fløte over. Strø timian og pinjekjerner på toppen. 
  4. Kvern salt og pepper over og sett formen i ovnen i ca 10-15 minutter, til aspargesen er mør. 
Kokkens tips

Denne retten kan enkelt lages på grillen også. Da lager du en kurv av aluminiumsfolie og legger aspargesen i, før du heller i fløte og tilsetter de resterende ingrediensene. legg aluminiumskurven på grillen, og la den grilles til aspargesen er mør, ca 10-15 minutter.