Auberginegrateng

Hva med en vegetarrett laget av aubergine?
Gratinerte grønnsaker med ostesaus Bakte rotgrønnsaker
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
3 dl matfløte
400 g aubergine
½ ts salt
1 stk løk
1 båt hvitløk
1 ss smør
1 boks hermetiske tomater
1 ss tomatpuré
½ stk grønnsakbuljong (terning)
1 g revet gulost

Fremgangsmåte

  1. Hell fløten i en kjele, tilsett ost og sett den på svak varme slik at osten smelter.
  2. Skjær auberginen i 1 cm tykke skiver og legg dem ut på kjøkkenpapir. Dryss over salt på auberginskivene for å trekke ut væske.
  3. Skrell og hakk løken og hvitløken.
  4. Smelt smør i en kjele og fres løk og hvitløk.
  5. Tilsett hermetiske tomater, tomatpuré og grønnsaksbuljong. La sausen koke i ca. 5 minutter.
  6. Tørk av auberginskivene med et kjøkkenpapir og stek dem gylne i smør i en stekepanne.
  7. Legg auberginskiver og tomatsaus lagvis i en smurt ildfast form og hell over tykk ostesaus på toppen. Gratineres midt i ovnen ved 225ºC i 25 minutter.
Kokkens tips

Kan spises som en selvstendig rett med brød til. Kan også brukes som tilbehør til kjøtt eller fisk i stedet for poteter.