Ovnsbakt potetsalat

Ovnsbakt potetsalat er perfekt til festbufféten, eller som tilbehør til både kjøtt og fisk.
Ovnsbakt kylling med makaroni Fylt paprika
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

10
2 kg ferskpotet
3 ss smør smeltet
1 ts salt
2 bunt reddik
2 stk rødløk
1 bunt frisk kruspersille
Dressing:
1 båt hvitløk
1 beger kvarg naturell (f.eks Kesam)
salt og pepper
1 stk hjertesalat (og/eller andre salattyper)

Fremgangsmåte

  1. Vask potetene og del dem i to. Legg dem i en langpanne og drypp over smeltet smør og strø på salt.
  2. Bak potetene i ovn ved 225 °C i 30 minutter, til de er møre og har fått sprø overflate. Avkjøl.
  3. Vask salaten, skjær reddikene i tynne skiver og skjær løken i tynne strimler.
  4. Legg salaten på et vidt fat, legg på poteter, løk og reddiker. Dryss over hakket kruspersille.
  5. Press hvitløken og bland den med kvarg. Smak til med salt og pepper. Serves til potetsalaten.