Middelhavspai

Et tynt skall med mye godt - pai, selvfølgelig. Denne oppskriften er inspirert av middelhavskjøkkenet, og er fylt med fetaost og timian. En god salat er deilig følge, om ønskelig.

Porsjonsquiche Osteterter
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
Paibunn:
3 dl hvetemel (ca 180 g)
150 g smør
2 ss kaldt vann
Fyll:
100 g fetaost
1 stk gul paprika
2 stk vårløk
4 båt hvitløk
3 stk tomat
3 stk egg
3 dl matfløte
1 ts salt
pepper
frisk timian

Fremgangsmåte

Paibunn:

  1. Ha hvetemel, smør i tynne skiver (bruk en ostehøvel) og vann i en foodprosessor og kjør deigen i ca 10 - 15 sekunder til den får en finkornet konsistens. Dette kan du også gjøre for hånd. Får du ikke samlet den må du tilsette ekstra vann. Press deigen forsiktig sammen, til en flat runding.
  2. Legg deigen i en plastpose og sett den kaldt i minimum 15 minutter.
  3. Legg bakepapir med litt mel på, både over og under deigen, og kjevle den ut. Deigen skal være tynn og stor nok til å dekke både bunn og kanter på en paiform (23 cm i diameter).
  4. Fjern det øverste laget med bakepapir, vend deigen over i formen og trykk den forsiktig inn mot formens kanter. Renskjær kantene med en skarp kniv og prikk den med en gaffel.
  5. Sett deigen kaldt i 15 minutter.
  6. Sett stekeovnen på 220 ºC og stek paibunnen i 10 minutter til den er gjennomstekt.

    Fyll:

  7. Skjær ost, paprika, vårløk og hvitløk i små biter og tomaten i skiver.
  8. Pisk sammen egg og fløte i en bolle, og tilsett salt og pepper. Hell blandingen i paiskallet.
  9. Fordel de oppkuttede grønnsakene og osten i eggeblandingen og legg tomatskivene på toppen.
  10. Stek paien midt i ovnen ved 200 ºC i 45 minutter.
  11. Server paien lun med frisk finhakket timian og en enkel salat.