Ostepai med kvargbunn

Pai er godt både som en smårett og som en hovedrett. Denne er fylt med vårløk og bacon.
middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

Paiskall:
3 ½ dl hvetemel
60 g smør
1 ½ dl kvarg naturell (f.eks Kesam) , gjerne mager
½ ts salt
2 ss vann
1 stk løk
1 ss meierismør
150 g bacon i biter
1 stk vårløk
250 g vellagret ost
4 stk egg
2 ½ dl matfløte
2 ss frisk gressløk

Fremgangsmåte

Paiskall:

  1. Bland alle ingrediensene til paiskallet i en foodprosessor og la maskinen gå til alt er samlet. La deigen ligge kjølig ca 30 minutter.
  2. Sett stekeovnen på 200 °C.
  3. Kjevle deigen ut til den passer paiformen (paiform ca 24 cm i diameter), og trykk den godt til bunn og opp langs kanten. Prikk den med en gaffel. 
  4. Forstek paiskallet i 15 minutter.

    Fyll:

  5. Hakk løk og surr den blank i smør .
  6. Sprøstek baconbitene.
  7. Kutt opp vårløken i små biter.
  8. Bland sammen egg, fløte og gressløk.
  9. Fordel løk, baconbiter og vårløk i det forstekte paiskallet. Dryss osten over og hell over eggeblandingen. Stek paien videre til eggeblandingen er stivnet ved 180 °C i ca 20 minutter.
  10. Server paien lunken med en frisk salat.