Osteterter

Disse ostetertene serveres lune med en god chutney eller en flytende honning. Tertene er nydelige som forrett, på en buffet eller som kosemat i hyggelig lag.

Middelhavspai Pai med røkelaks og geitost
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

6
3 plate butterdeig
55 g smør
55 g hvetemel
1 ½ dl melk
110 g hvitost
½ ts salt
¼ ts pepper

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 190 °C. 
  2. Bruk seks porsjonsformer eller en stor form på ca 24 cm i diameter.
  3. Tin butterdeigen og del hvert flak i to.
  4. Kjevle ut litt og klem ned i de små formene. Eller, legg de tre flakene sammen til et stort som passer i den store formen. Stek paibunnene i ca 10 minutter til de er sprø og gylne. Avkjøl ca 5 minutter.
  5. Smelt smør i en kjele og rør inn mel til en jevn røre. Spe med melk og la osten smelte i. Smak til med salt og pepper.
  6. Hell osterøren i bunnene og stek de fylte tertene videre i ca 15 minutter.
  7. Serveres lune med chutney eller med god honning.
Kokkens tips

Ser her for oppskrift på en god og passende chutney.