Pai med kantarell

Pai passer både som smårett, lunsj og middag. Og det er like godt til hverdag som til fest. 

middels
Lukk full skjerm

Ingredienser

Paiskall:
150 g smør
3 dl hvetemel
2 ss vann
½ ts salt
Fyll:
100 g kantarell eller annen renset sopp
1 stk løk
2 ss smør
3 stk egg
2 dl melk
1 dl kremfløte
1 ts salt
1 krm pepper
3 dl revet gulost

Fremgangsmåte

  1. Smøret smuldres i melet, og blandes sammen med vann og salt. Elt deigen lett sammen og la deigen hvile kaldt i ca 30 minutter.
  2. Deigen kjevles ut til en rund leiv. Kle en paiform (24 - 26 cm diameter). Sett paiskallet i fryseren i ca 10 minutter. Prikk deigen med en gaffel og forstek paiskallet på 225 °C i ca 10 minutter.
  3. Skjær soppen i biter og løken i tynne skiver. Stek soppen og løken gyllen i smør og ha det over i paiskallet.
  4. Pisk sammen egg, melk, fløte og krydder. Bland i osten, og hell røren i paiskallet.
  5. Stek paien på 200 °C midt i ovnen i 30 - 35 minutter.