Pai med kantarell

Pai passer både som smårett, lunsj og middag. Og det er like godt til hverdag som til fest. 

Osteterter Pai med løk, timian og ost
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

Paiskall:
150 g smør
3 dl hvetemel
2 ss vann
½ ts salt
Fyll:
100 g kantarell eller annen renset sopp
1 stk løk
2 ss smør
3 stk egg
2 dl melk
1 dl kremfløte
1 ts salt
1 krm pepper
3 dl revet gulost

Fremgangsmåte

  1. Smøret smuldres i melet, og blandes sammen med vann og salt. Elt deigen lett sammen og la deigen hvile kaldt i ca 30 minutter.
  2. Deigen kjevles ut til en rund leiv. Kle en paiform (24 - 26 cm diameter). Sett paiskallet i fryseren i ca 10 minutter. Prikk deigen med en gaffel og forstek paiskallet på 225 °C i ca 10 minutter.
  3. Skjær soppen i biter og løken i tynne skiver. Stek soppen og løken gyllen i smør og ha det over i paiskallet.
  4. Pisk sammen egg, melk, fløte og krydder. Bland i osten, og hell røren i paiskallet.
  5. Stek paien på 200 °C midt i ovnen i 30 - 35 minutter.