Pai med vårløk og ost

Pai krever litt tid å lage, men passer kjempebra som helgemiddagen. Lag gjerne en frisk salat som du serverer ved siden av.

Ostepai med kvargbunn Pai med bacon og ost
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
Paibunn:
100 g smør
3 dl hvetemel
2 ss crème fraîche lett, 10 %
½ ts salt
1 ss vann
Fyll:
3 ss soltørkede tomater
50 g vårløk
2 stk sjalottløk
2 stk egg
1 dl melk
1 dl kremfløte
1 ts salt
½ ts pepper
3 dl revet hvitost

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Bruk romtemperert smør og smuldre smør og hvetemel sammen. Bland det så sammen med crème fraîche, litt salt og vann.
  3. Elt deigen lett sammen, og la den hvile kaldt i ca 1 time.
  4. Deigen kjevles til en rund leiv.
  5. Kle en paiform.
  6. Prikk deigen med gaffel og forstek paiskallet i 10 minutter.
  7. Kutt soltørket tomat, vårløk og sjalottløk i biter. Stek blandingen i smør, og fordel i det ferdigstekte paiskallet.
  8. Pisk sammen egg, melk, fløte og krydder. Bland i osten og hell røren i paiskallet.
  9. Stek paien på 200 °C i 30 minutter.