Quiche

Quiche, eller ostepai som det også kalles, er en enkel rett som kan nytes både til lunsj og middag. 

Ostepai med bacon
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

6
Paibunn:
125 g meierismør
200 g hvetemel
2 ss vann
Fyll:
1 stk løk
1 ss meierismør
150 g kokt skinke , røkelaks eller ansjosfilet i små biter
4 stk egg
3 dl melk
2 ss frisk kruspersille
½ ts pepper
250 g revet gulost

Fremgangsmåte

Paibunn:

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca 30 minutter.
  3. Trykk deigen ut i en smurt paiform (ca 24 cm i diameter). Forstek paibunnen i ca 15 minutter.

    Fyll:

  4.  

    Grovhakk og fres løken blank i smør og fordel den i paiskallet sammen med skinke, laks eller ansjos. 
  5. Bland sammen egg, melk, persille og pepper, og hell eggeblandingen over osten.
  6. Stek paien videre ved 180 °C i ca 20 minutter, til eggeblandingen er stivnet.