Pasta med røkelaks

Lyst til å prøve noe nytt? Hvorfor ikke lage en pastasaus med røkelaks?
Pasta med sjampinjongsaus Pastasaus
middels
Prøv en ny vri på pastaen
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
400 g tagliatelle
2 ss meierismør
100 g purre
1 ss hvetemel
3 dl matfløte
250 g revet gulost (f. eks. Jarlsberg eller edamer)
2 stilk frisk dill
200 g røkelaks

Fremgangsmåte

  1. Kok pasta som angitt på pakken.
  2. Skjær purre i ringer og finhakk dill. Del laksen i strimler. 
  3. Smelt smør i en stekepanne og fres purren. Tilsett hvetemel, spe med fløte. La sausen få et oppkok.
  4. Tilsett halvparten av den revne osten og la det smelte i sausen. Smak til med nykvernet pepper. Husk at røkelaksen antagelig vil gjøre sausen salt nok. Tilsett røkelaks og dill like før servering.
  5. Legg godt avrent pasta på serveringsfat med høy kant. Hell over sausen. Pynt med frisk dill.
  6. Server en bolle med revet ost ved siden av, og topp retten med ost etter smak og behag.
Ernæringsrådgiverens tips

En frisk salat er godt tilbehør til denne pastaretten.