Pastaskjell med ørret i sitronsaus

Denne pastaretten med laks eller ørret er rask og meget enkel å lage. Sitronsausen gir den et frisk uttrykk og med en grønn salat som tilbehør blir det et fullverdig måltid.

Pasta med kylling og sjampinjong Penne med blåmuggost og brokkoli
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
400 g laksefilet eller ørretfilet
4 ss smør
2 båt hvitløk
1 ss hvetemel
2 dl lettmelk
2 ss sitronsaft
1 stk sitron
3 dl kremfløte eller matfløte
6 stk vårløk
4 ss bladpersille , finhakket
400 g pastaskjell

Fremgangsmåte

  1. Kok pastaen "al dente" i en stor kjele fosskokende, saltet vann. Sil av vannet og sett pastaen til side.
  2. Skjær ørret-/laksefileten i terninger. Varm litt av smøret i en gryte og brun fiskefilet i to omganger ved middels varme. Sett fisken til side.
  3. Finhakk hvitløken og snitt vårløken. La det surre på svak varme i ca 2  minutter. Tilsett hvetemel under omrøring.
  4. Spe med melk under stadig omrøring. Kok opp og tilsett sitronsaft, revet skall av en halv sitron og kremfløte. La sausen småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
  5. Tilsett fisken og persille og la det småkoke i ca 2 minutter under forsiktig omrøring.
  6. Bland pastaen med sausen og server retten sammen med en grønn salat.