Penne med blåmuggost og brokkoli

lett
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
500 g brokkoli
2 ss smør
1 stk løk
1 ½ dl hvitvin (kan erstattes med eplejuice)
1 ½ dl kremfløte
1 ts paprikapulver
½ ts chilipulver
150 g blåmuggost
2 ss mandelflak
500 g penne

Fremgangsmåte

  1. Kok pastaen "al dente" i en stor kjele fosskokende, saltet vann. Hell av vannet. 
  2. Rens, vask og kutt brokkolien i små buketter, kok de knapt møre i lettsaltet vann.
  3. Varm smør i en kjele. Tilsett løk i skiver og stek over middels varme til løken er blank og myk.
  4. Tilsett vin og kremfløte, og la det småkoke i 4–5 minutter til sausen har tyknet litt.
  5. Rør inn paprikapulver, chilipulver og ost. La det hele få et raskt oppkok og smak til med salt og pepper.
  6. Tilsett brokkolien og rør forsiktig til den har blitt gjennomvarm.                 
  7. Bland pastaen med sausen og server med et dryss ristede mandelflak.