Tagliatelle med kalkun og fløtesaus

En rask og smakfull pastarett til hele familien.
Tagliatelle med blåmuggostsaus Pasta med kylling og sjampinjong
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
500 g kalkunfilet
4 ss hvetemel
½ ts salt
1 krm pepper
60 g smør
1 stk løk
100 g sukkererter
2 stk tomat
1 ½ dl hvitvin (kan erstattes med eplejuice)
½ dl hønsebuljong (utblandet)
2 dl kremfløte
salt og pepper
600 g tagliatelle
50 g parmesan , revet

Fremgangsmåte

  1. Skjær kalkunkjøttet i tynne strimler. Vend kjøttstrimlene i hvetemel tilsatt salt og pepper. Varm litt av smøret i en gryte og brun kjøttet i to omganger ved middels varme. Sett kjøttet til side.
  2. Skjær løken i skiver. Sukkerertene og tomatene skjæres i biter.
  3. Surr løk og tomat i resten av smøret ved middels varme, til løken er blank og myk. Hell vinen over og kok inn vinen til den er reduser til ca halv mengde.
  4. Tilsett buljong og fløte. Kok opp og tilsett kalkunkjøttet og sukkerertene. Smak til med salt og pepper og la det hele stå og trekke i et par minutter til kjøttet er varmt.
  5. Mens pastasausen lages, kokes pastaen "al dente" i en stor kjele fosskokende og saltet vann. Hell av vannet og bland pastaen med pastasausen.
  6. Dryss over nyrevet parmesan og server med en grønn salat.