Cæsarsalat

Cæsarsatat er en tidløs salat og blant en av verdens mest kjente. Det finnes mange variasjoner av den, men hovedingrediensene bør alltid være romanosalat, krutonger og eggebasert dressing.

Urteterrin Spinatsalat med skinke og fetaost
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
Salat:
2 stk romanosalat
20 g rød lollo salat
20 g rødbetespirer
Hvitløkskrutonger:
4 båt hvitløk , presset
1 dl mild olivenolje
150 g meierismør
2 stk gårdagens loff , i terninger
Dressing:
2 stk eggeplomme
3 båt hvitløk , hakket
1 ss dijonsennep
1 stk sitron , saften
2 dl virgin olivenolje
1 ts worchestershiresaus
3 stk ansjosfileter
1 dl parmesan eller godt lagret edamerost

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen hvitløk, olje og smør i en gryte. Varm opp smørblandingen til det bobler. Ta så gryten vekk fra kokeplaten.
  2. Hell smørblandingen over i en bolle og tilsett brødterningene. La de trekke til seg smørblandingen før de stekes gyldne i stekepanne.
  3. Kjør eggeplommene i foodprosessor sammen med hvitløk og sennep. Tilsett sitronsaft og drypp inn olivenolje - først bare noen dråper, deretter litt og litt olje om gangen. La foodprosessoren gå hele tiden.
  4. Tilsett worcestershire-saus, ansjosfiletene og parmesanost. Om ønsket kan du smake til med litt sukker.
  5. Legg salatbladene i en stor bolle.
  6. Legg på krutonger og hell over dressing.
  7. Dryss over parmesan og nykvernet pepper ved servering.