Pastasalat med bacon og fetaost

Dette er en frisk og enkel salat som både kan spises til middag eller til lunsj.
Melon- og fetaostsalat Grønnsakssnacks med epledipp
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
400 g pasta hjul
8 skive bacon
½ dl sitronsaft
2 ss finrevet sitronskall
½ dl ekstra virgin olivenolje
20 g finhakket bladpersille
100 g fetaost i terninger
100 g sorte oliven stenfrie
200 g ruccola

Fremgangsmåte

  1. Kok pastahjulene ”al dente” i en stor kjele fosskokende saltet vann. Hell over i sil og, og skyll i kaldt rennende vann.
  2. Mens pastaen koker skjæres baconet i tynne strimler og stekes ved middels varme til de er lett brunet. Legges over på tørkepapir slik at fettet får renne av.
  3. Bland sammen sitronsaft, sitronskall, olivenolje og frisk hakket persille.
  4. Bland steinfrie oliven, fetaost, ruccolasalat, bacon og pastahjul. Hell over olivenoljeblandingen og vend den inn. 
  5. Ha over litt nykvernet salt og pepper.
Kokkens tips

Server gjerne med en god dipp eller dressing.