Blomkålsuppe de Lux

Luksusvarianten av blomkålsupper hvor fløte og løyrom gjør susen!
Prontosuppe Blomkålsuppe med bacon
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
500 g blomkål
6 dl grønnsakbuljong (utblandet)
3 dl kremfløte
1 ts salt
100 g løyrom
2 ss tørket gressløk

Fremgangsmåte

  1. Skyll blomkålen og del den i buketter.
  2. Kok opp kraft/buljong og legg i blomkålbukettene. Kok suppen på svak varme under lokk i 15 minutter.
  3. Kjør suppen i en foodprosessor eller bruk en stavmikser. Hell blomkålpuréen tilbake i kjelen igjen og tilsett fløten. Gi suppen et oppkok og smak til med salt og pepper.
  4. Legg en teskje med løyrom i hver tallerken og dryss på finklippet gressløk.
    Kokkens tips

    Den enkleste måten å vaske blomkål og brokkoli på, er å la de ligge i kaldt vann tilsatt noen dråper eddik i noen minutter. Dette kan fjerne bakterier og til dels sprøytemidler. Skyll grønsakene godt i rent vann etterpå, og de er klare til bruk.