Blomkålsuppe med blåmuggost

En ny vri på en kjent suppe. Server gjerne blomkålsuppen som egen rett sammen med godt brød og et glass rødvin.
enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
1 stk blomkål
1 stk løk
2 stilk stilkselleri (stangselleri)
1 stk purre
2 stk potet
1 ½ l vann
2 dl kremfløte
1 ts salt
½ ts malt hvit pepper
1 dl frisk kruspersille
125 g blåmuggost (f.eks. norzola)

Fremgangsmåte

  1. Del blomkålen, løk, stilkselleri og poteter i mindre biter. Ha alt i en stor kjele sammen med vann. Kokes i 10 – 15 minutter til alle grønnsakene er møre.
  2. Kjør suppen i en foodprossesor eller med en stavmikser til suppen blir glatt og jevn. Ha suppen tilbake i kjelen og tilsett fløte. Smak til med salt og pepper.
  3. Del osten i mindre biter og la den smelte i suppen.
  4. Dryss over finklippet kruspersille like før servering.