Blomkålsuppe med blåmuggost

En ny vri på en kjent suppe. Server gjerne blomkålsuppen som egen rett sammen med godt brød og et glass rødvin.
Løksuppe Kremet soppsuppe
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
1 stk blomkål
1 stk løk
2 stilk stilkselleri (stangselleri)
1 stk purre
2 stk potet
1 ½ l vann
2 dl kremfløte
1 ts salt
½ ts malt hvit pepper
1 dl frisk kruspersille
125 g blåmuggost (f.eks. norzola)

Fremgangsmåte

  1. Del blomkålen, løk, stilkselleri og poteter i mindre biter. Ha alt i en stor kjele sammen med vann. Kokes i 10 – 15 minutter til alle grønnsakene er møre.
  2. Kjør suppen i en foodprossesor eller med en stavmikser til suppen blir glatt og jevn. Ha suppen tilbake i kjelen og tilsett fløte. Smak til med salt og pepper.
  3. Del osten i mindre biter og la den smelte i suppen.
  4. Dryss over finklippet kruspersille like før servering.