Brokkolisuppe

En god suppe som både er lett og rask å lage.
Søtpotetsuppe med ost Tomatsuppe
middels
Sunn, kjapp og enkel hverdagsmiddag
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

2
400 g brokkoli
1 stk liten løk
2 båt hvitløk
1 ss smør
4 dl vann
1 stk grønnsakbuljong (terning)
2 dl matfløte
¼ ts pepper

Fremgangsmåte

  1. Skyll, rens og del opp brokkolien, også stengelen.
    Kokkens tips

    Den enkleste måten å vaske blomkål og brokkoli på, er å la de ligge i kaldt vann tilsatt noen dråper eddik i noen minutter. Dette kan fjerne bakterier og til dels sprøytemidler. Skyll grønsakene godt i rent vann etterpå, og de er klare til bruk.

  2. Smelt smøret i en kjele. Tilsett finhakket løk og hvitløk, og rør til løken blir myk og blank.
  3. Tilsett brokkolien, vann og buljongterningen. Kok opp og ta av noen buketter etter et par minutter. Ha disse i kaldt vann slik at kokeprosessen stopper.
  4. La suppen småkoke videre i ca 10 minutter.
  5. Mos suppen med f.eks en stavmikser.
  6. Tilsett matfløte og smak til med pepper og salt.
  7. Tilsett brokkolibukettene i suppen like før servering.
    Ernæringsrådgiverens tips

    Visste du at både fløte og brokkoli er rike på kalsium? Kalsium bidrar blant annet til å styrke skjelettet.