Gresskarsuppe

Gresskar er rik på fiber og en god kilde til både proteiner og vitamin A. Prøv denne enkle oppskriften!
Blomkålsuppe
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

12
1 stk løk
1 båt hvitløk
2 stk gulrot
1 stk gresskar (hokkaido)
1 ¾ l lettmelk (0,5 eller 0,7 % fett)
50 g smør
6 ss gresskarkjerner (ristet)
6 ts crème fraîche orginal, 35 %
½ ts muskatblomme

Fremgangsmåte

  1. Skrell grønnsakene og skjær gresskar, løk, gulrot og hvitløk i grove biter.
  2. Varm opp smør i en kjele og stek grønnsakene i ca. 5 min. under omrøring.
  3. Legg noen grønnsaksbiter til side for å ha i suppen ved servering.
  4. Tilsett melken og la suppen småkoke i ca. 20 minutter til gresskarene er møre.
  5. Kjør blandingen til en glatt suppe med en stavmikser eller blender og smak til med salt, pepper og revet muskat.
  6. Hell suppen gjennom en sil og server den med crème fraiche, grønnsaksbiter og ristede gresskarkjerner.
    Kokkens tipsPrøv oppskriften med forskjellige toppinger - for eksempel med sprø brødkrutonger eller ovnsbakt crostini med ost.
    Ernæringsrådgiverens tipsVisste du at proteiner i melk og meieriprodukter kan gi deg en god mettende følelse og er derfor et bra valg når du lager suppe?