Løksuppe

Tenk deg en rykende varm løksuppe til middag en hustrig høst- eller vinterkveld foran peisen. Nam!
Tomatsuppe ute i det fri Blomkålsuppe med blåmuggost
lett
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
8 stk løk
2 ts tørket timian eller en kvist frisk timian
2 ss smør
1 l kyllingkraft
2 dl hvitvin
1 stk laurbærblad
1 ts salt
½ ts malt hvit pepper
4 dl vellagret ost revet
4 skive loff

Fremgangsmåte

  1. Rens og del løken i to og skjær tynne skiver.
  2. Varm smør i en stor kjele. Tilsett løken og la den surre på svak varme under omrøring til løken blir blank, løken skal ikke bli brun. Tilsett hvitløk og timian mot slutten.
  3. Tilsett kraft og vin. Kok opp og la suppen trekke 30 min. Smak til med salt og pepper.
  4. Bruk et glass og stans ut loffen i runde former (Pepperkakeformer er også fint!).
  5. Fordel suppen i ildfaste porsjonsskåler, legg loffskivene over og dryss over rikelig med ost. Gratineres i stekeovn 250 °C i 6-8 minutter, til osten er blitt gyllen.
Kokkens tips

Serveres med fersk godt brød, gjerne valnøtt- eller olivenbrød.Om du ønsker kan dijonsennp tilsettes sammen med løken rett før kraften tilsettes. Det gir en god smak.