Potetsuppe

Suppe er både mettende, godt og enkelt å lage. Suppe krever også sjeldent eksklusive råvarer. Poteter er en veldig allsidig grønnsak. Prøv denne deilige potetsuppen. Passer både til hverdag og fest.

enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
5 stk potet (norske sorter som pimpernell, mandelpotet eller gourmetpotetene)
7 dl vann
3 dl melk
4 ss smør
1 ts salt
1 ts pepper
4 skive loff
1 ss olivenolje
1 stk purre

Fremgangsmåte

Ernæringsrådgiverens tips

På den tiden poteten kom til Norge, var kostholdet C-vitaminfattig, og mange hadde mangel på vitamin C. Med potetens inntog forsvant denne mangelen, og poteten ble nordmenns viktigste kilde til vitamin C. 

  1. Rens poteter og purre, del dem i biter og ha dem i en kasserolle. Hell over vannet og kok grønnsakene til de er møre. 
  2. Ha i melk og smør, og kjør suppen i en hurtigmikser til den er jevn og glatt. Du kan også bruke stavmikser rett i gryten.
  3. Smak til med salt og pepper. Topp suppen med olivenolje, strimlet purre og brødkrutonger før servering.
    Kokkens tipsGammelt brød er perfekt å lage brødkrutonger av. Del brødet i terninger og fordel de på et stekebrett. Hell over litt olje, salt og gjerne litt hvotløk. Stek dem på 200 °C i ca 10 minutter, til de er sprø.