Potetsuppe

Suppe er både mettende, godt og enkelt å lage. Suppe krever også sjeldent eksklusive råvarer. Poteter er en veldig allsidig grønnsak. Prøv denne deilige potetsuppen. Passer både til hverdag og fest.

Middelhavssuppe Søtpotetsuppe med ost
enkel
En ny vri på den allsidige poteten
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
5 stk potet (norske sorter som pimpernell, mandelpotet eller gourmetpotetene)
7 dl vann
3 dl melk
4 ss smør
1 ts salt
1 ts pepper
4 skive loff
1 ss olivenolje
1 stk purre

Fremgangsmåte

Ernæringsrådgiverens tips

På den tiden poteten kom til Norge, var kostholdet C-vitaminfattig, og mange hadde mangel på vitamin C. Med potetens inntog forsvant denne mangelen, og poteten ble nordmenns viktigste kilde til vitamin C. Nå spiser vi stadig mindre potet. Kanskje det er på tide å ta poteten tilbake?

  1. Rens poteter og purre, del dem i biter og ha dem i en kasserolle. Hell over vannet og kok grønnsakene til de er møre. 
  2. Ha i melk og smør, og kjør suppen i en hurtigmikser til den er jevn og glatt. Du kan også bruke stavmikser rett i gryten.
  3. Smak til med salt og pepper. Topp suppen med strimlet purre og brødkrutonger før servering.
Ernæringsrådgiverens tips

Gammelt brød er perfekt å lage brødkrutonger av. Del brødet i terninger og fordel de på et stekebrett. Hell over litt olje, salt og gjerne litt hvitløk. Stek dem på 200 °C i ca 10 minutter, til de er sprø.