Søtpotetsuppe med ost

Til tross for navnet er søtpotet faktisk ikke i slekt med den vanlige poteten. Allikevel har de to potettypene mange av de samme bruksområdene og tar like lang tid å tilberede.

Potetsuppe Brokkolisuppe
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
2 stk søtpotet
5 båt hvitløk
2 ss olivenolje
10 dl hønsebuljong (utblandet)
salt og pepper
1 potte frisk basilikum
150 g hvitost
2 ss ristede pinjekjerner

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 225 °C.
  2. Skrell og skjær potet i mindre biter. del hvitløksbåtene.
  3. Legg poteter og hvitløk i en ildfast form og hell olivenolje over. Stek i 20 minutter eller til potetene begynner å få litt farge på kantene. Rør litt i formen innimellom.
  4. Legg alt i en kjele og hell på buljongen. La koke i 15 minutter.
  5. Kjør suppen i en stavmikser eller visp den kraftig sammen. Smak til med salt og pepper.
  6. Skjær basilikum fint og bland i suppen, sammen med osten.
  7. Hell suppen i varme skåler, dryss pinjekjerner og basilikum over, og server.