Vårlig suppe

Brennesle og løvetann er to planter som går fint an å bruke i matretter. Brennesle har en smak som minner om spinat, mens kokte løvetannblader kan minne litt om rosenkål.

Aspargessuppe Brokkolisuppe med reker
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

2
200 g unge skudd av brennesle eller løvetann
1 ss meierismør
1 ½ ss hvetemel
3 dl kyllingkraft , eller annen lys kraft
2 ½ dl melk eller matfløte
¼ ts pepper eller revet muskat
salt
friske urter, f eks persille

Fremgangsmåte

  1. Rens og forvell brennesle eller løvetann før du finhakker. 
  2. Smelt smøret og rør inn mel.
  3. Spe med kraften.
  4. Bland inn det grønne. La suppen småkoke ca 5 minutter.
  5. Spe med melk til suppen er passe tykk, og smak til med krydder og eventuelt salt.
  6. Pynt med friske urter.
  7. Server suppen med godt brød til.