Is laget på kvarg

Unn deg litt enkel og deilig is. Hjemmelaget is med kvarg er en sunnere variant og du kan tilsette ulike smaker.

Pletter med kvarg
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
3 stk eggeplomme
2 ss melis
3 dl kvarg naturell (f.eks Kesam)

Fremgangsmåte

  1. Visp eggedosis av eggplommer og melis.
  2. Rør inn kvarg og ønsket smakstilsetning.
  3. Frys isen, helst i iskremmaskin. Fryses isen i fryser må den røres i et par ganger for å unngå isnåler. Når isen er stivnet (mint 4 timer) er den klar til servering. 
Kokkens tips

Det er mange smakstilsetninger å velge i når det kommer til is. Du kan for eksempel bruke vaniljestang og vaniljesukker, kakao, moste bær eller syltetøy, karamell, nøttebiter eller sjokolade. Du kan også dele porsjonen i to, bruke forskjellige smakstilsetninger og fryse inn isen lagvis.