Is laget på kvarg

Is laget på kvarg - med variasjoner!
Pletter med kvarg Syltet klementin med yoghurt
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
3 stk eggeplomme
2 ss melis
3 dl kvarg naturell (f.eks Kesam)

Fremgangsmåte

  1. Visp eggedosis av eggplommer og melis.
  2. Rør inn kvarg og ønsket smakstilsetning.
  3. Frys isen, helst i iskremmaskin. Fryses isen i fryser må den røres i et par ganger for å unngå isnåler. Når isen er stivnet (mint 4 timer) er den klar til servering. 
Kokkens tips

Det er mange smakstilsetninger å velge i når det kommer til is. Du kan for eksempel bruke vaniljestang og vaniljesukker, kakao, moste bær eller syltetøy, karamell, nøttebiter eller sjokolade. Du kan også dele porsjonen i to, bruke forskjellige smakstilsetninger og fryse inn isen lagvis.