Panna cotta med bærsaus

 Panna cotta er en italiensk dessert som på godt norsk kan kalles en vaniljepudding eller en vaniljefromasj.

Frukt med cottage cheese Enkel eplekake med cottage cheese
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
Panna cotta:
2 ½ dl helmelk
3 ss sukker
3 stk gelatinplater
1 beger kvarg med vanilje (f.eks Kesam med vanilje)
Bærsaus:
½ dl vann
½ dl sukker
50 g bringebær
50 g blåbær
50 g bjørnebær
50 g rips
Frisk sitronmelisse til pynt.

Fremgangsmåte

Panna cotta: 

  1. Kok melk og sukker uten lokk.
  2. Bløt gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter. Klem vannet godt ut og smelt gelatinen i den kokende melken.
  3. Avkjøl melken til romtemperatur, og fjern eventuell snerk og rør inn vaniljekvarg.
  4. Fordel blandingen i små porsjonsformer eller glass og sett dem kaldt så Panna cottaen stivner (ca 4 timer).

    Bærsaus:

  5. Kok opp vann og sukker.
  6. Tilsett sukkerlake og bær i en hurtigmikser eller foodprosessor og kjør dette til en jevn saus. 
  7. Du kan benytte de bær typene du måtte ha for hånden. Flere slag eller bare en type.
  8. Hvelv panna cottaene ut på porsjonstallerkener, hell på bærsaus og pynt med litt sitronmelisse.