Byggrynsalat med cottage cheese-dressing

Sunn og god byggrynsalat som passer perfekt sammen med cottage cheese-dressing.
enkel
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
2 dl byggryn
2 stk grønnsakbuljong (terning)
1 pk ruccola
2 stk avokado
2 ss bladpersille
1 ss sesamfrø
olivenolje, salt og pepper
Syltet rødløk:
1 stk rødløk
2 dl vann
1 dl sukker
½ dl eddik, 7 %
Dressing:
200 g cottage cheese
150 g kvarg naturell (f.eks Kesam)
1 båt hvitløk
1 ts dijonsennep
1 ss sitron
salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Kok byggryn i en kjele med vann og grønnsaksbuljong, i ca 20-25 minutter.
  2. Grovhakk ruccolasalat, finhakk bladpersille og skjær avokado i terninger.
  3. Bland alt sammen og tilsett sesamfrø. Ha over litt olivenolje og smak til med salt og pepper.

    Syltet rødløk:

  4. Skjær rødløk i tynne skiver og ha løken i en bolle.
  5. Kok opp vann, sukker og eddik og hell dette over rødløken.
  6. La løken trekke i eddikblandingen til den har blitt avkjølt. Hell av laken.

    Dressing:

  7. Finhakk hvitløk. Bland cottage cheese og kesam, og tilsett hvitløk og sennep. Smak til med sitron, salt og pepper.
  8. Bland rødløken inn i salaten og server med dressingen.