Burger med guacamole og chilisaus

En enkel, sunn og god variant av den velkjente burgeren.
Bouillabaisse med hvitløksyoghurt Tacotallerken
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
1 stk løk
400 g karbonadedeig
2 båt hvitløk
1 stk egg
1 dl melk
¼ ts salt
¼ ts pepper
2 ss potetmel
50 g cheddar revet
8 stk mandelpotet
6 stk frisk sjampinjong
10 stk sukkererter
4 skive brød
10 stk cherrytomat, rød
8 stk salatblad
Chilisaus:
1 stk rød chili uten frø, finhakket
1 ss chilisaus søt type
1 dl kvarg naturell (f.eks Kesam)
Guacamole:
1 stk avocado most
1 dl kvarg naturell (f.eks Kesam)
1 båt hvitløk presset
1 ts sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. Finhakk løk og hvitløk og den bland i karbonadedeigen sammen med melk, egg, salt og pepper. Rør i potetmel og ost. Form 4 store burgere.
  2. Stek burgerene i stekepanne 5 - 6 minutter på hver side. Legg dem i en ildfast form og sett formen i ovnen på 180 °C i 10 minutter.
  3. Fres poteter, sopp og sukkererter lett i en panne.
  4. Finhakk rød chili og bland det med chilisaus og kvarg.
  5. Mos avocado sammen med finhakket hvitløk og bland inn sitronsaft og kvarg. Smak til med salt og pepper. 
  6. Del brødskiven i to, legg den ene delen på tallerkenen og legg på salatblad, hamburger, sausene og til slutt den andre delen av brødskiven over. Legg deretter på grønnsaker og poteter. Pynt med tomat.