Greske kjøttboller i tomatsaus

La deg inspirere av Hellas og drøm deg litt bort på kjøkkenet. Lager du kjøttbollene kvelden i forveien, har du en enkel hverdagsmiddag på 1-2-3.

Tacotallerken Grønn salat
enkel
Nyt smaken av Hellas
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Lukk full skjerm

Ingredienser

4
Kjøttboller:
1 stk løk
400 g karbonadedeig
1 stk egg
3 båter hvitløk
1 ss tørket oregano
1 ss tørket basilikum
1 ss spisskummenfrø , knust
1 ts chilipulver
1 ss paprikapulver
½ ts salt
½ ts pepper
1 ss potetmel
1 dl kefir
2 ss smør til steking
Saus:
1 boks hermetiske tomater
Tilbehør:
4 stk potet , kokte
100 g salatblad
Tzatziki:
1 ½ stk slangeagurk
3 dl gresk yoghurt
2 båter hvitløk
½ ts salt
½ ts pepper

Fremgangsmåte

Kjøttboller:

  1. Finhakk løken. 
  2. Ha alle ingrediensene til kjøttbollene i en foodprosessor eller lignende og kjør til alt er godt blandet. La gjerne deigen stå kjølig et par timer, slik at smaken får satt seg.
  3. Form massen til små kjøttboller.
  4. Varm smør i en stekepanne og stek bollene på middels varme i ca. 10 minutter.
    Kokkens tips

    Kjøttbollene kan godt lages dagen i forveien og varmes opp når det er middagstid.

  5. Tilsett hermetiske tomater og la det stå å surre i 5 minutter.
  6. Del potetene i skiver og stek disse lett i en panne.

Tzatziki: 

  1. Riv slangeagurk på et råkostjern. Dryss over salt og la det trekk ei 5-10 minutter. Press ut vannet. 
  2. Bland agurk sammen med yoghurt og finhakket hvitløk. Smak til med pepper. Servér kjøttbollene med stektepoteter, tzatziki og frisk salat.