Bryllupskake i særklasse

Om du eller noen i familien har ambisjoner om å stille med en hjemmelaget kake på bryllupsdagen, er denne midt i blinken.

Super-sub
vanskelig
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

Bunn:
14 stk egg
350 g sukker
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
150 g mandler , malte
3 ss kakaopulver (til den ene bunnen)
Fyll:
7 stk gelatinplater
800 g hermetiske aprikoser
2 stk krokansjokolade
1 ½ l kremfløte
1 ss sukker
3 dl kokende vann
Marsipanpynt:
1 ½ kg marsipan
0 g rød konditorfarge
Melisglasur (til sukkerbro og annen pynt):
1 stk eggehvite
3 dl melis
1 ts eddik

Fremgangsmåte

Bunn:

  1. Pisk halvparten av eggene og halvparten av sukkeret til stiv eggedosis.
  2. Sikt i halvparten av melet og halvparten av bakepulveret.
  3. Tilsett halvparten av mandlene. Bland alt forsiktig med en slikkepott. Smør to hjerteform à ca. 2 ½ liter (til kaker til 15 porsjoner) og dekk bunnen med bakepapir.
  4. Hell røren i formen og stek kaken i stekeovnen på 175 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken på rist.
  5. Lag den andre bunnen på samme måte, men sikt i kakaopulver sammen med melet.

    Fyll:

  6. Bløt gelatinen i kaldt vann i ca. 5 minutter.
  7. Sil saften fra frukten. Hakk frukten og sjokoladen.
  8. Visp halvparten av fløten og halvparten av sukkeret til luftig krem. Bland krem, sjokolade og frukt.
  9. Klem vannet ut av gelatinen og løs den opp i 1/6 av det kokende vannet. Avkjøl litt og bland gelatinoppløsningen i fruktkremen.
  10. Del kakebunnene i to lag og dynk dem med fruktsaften.
  11. Fordel den halvstivnede fromasjkremen på sjokoladedelene. Legg de lyse kakedelene forsiktig oppå hver sin sjokoladedel og la fromasjen stivne helt i kjøleskapet.
  12. Visp resten av fløten og sukkeret til luftig krem. Dekk begge kakene med krem.

    Marsipanpynt:

  13. Farg marsipanen svakt rosa med konditorfargen.
  14. Kjevle marsipanlokk og strekk dem jevnt rundt kakene. Legg kakene sammen på et stort brett e.l. og legg på pynten som er laget på forhånd.
  15. Du kan selv velge hva du ønsker å pynte kaken med. Her er noen forslag:

Glaserte roser:

  1. Pensle friske rosekronblader på begge sider med eggehvite.
  2. Dypp dem forsiktig i sukker og la dem ligge til tørk på bakepapir noen timer.
  3. Fest 3 - 4 blader sammen til roser med melisglasur. Rosene kan oppbevares i flere uker på et tørt sted.

Sjokoladeblader:

  1. Pensle forsiden på friske roseblader med smeltet sjokolade.
  2. Legg bladene på bakepapir og la dem stivne i kjøleskapet.
  3. Dra rosebladene forsiktig av og pynt med sjokoladebladene.

Melisglasur til sukkerbro og annen pynt:

  1. Visp eggehvite og melis til en smidig glasur med en miksmaster. Tilsett eddik, da blir massen lettere å forme.
  2. Ha glasuren i en plastpose. Klipp et lite hull i spissen og sprøyt figurer på bakepapir. La figurene tørke i minst et døgn før de løsnes forsiktig fra papiret.